Најновије

ЗЛАТАНОВИЋ: Затворници урлали на Вучићевића и претили му, он није излазио у шетњу

Нисам позивао на рушење уставног поретка и Александра Вучића, притворен сам искључиво због вербалног деликта, рекао је новинар Дејан Петар Златановић, главни уредник портала Србин.инфо, који је после 50 дана притвора јуче пуштен на слободу.

Златановић је агенцији Бета казао да није очекивао да ће власт укинути притвор и да с том одлуком нису били упознати чак ни његови адвокати.

"Политика нас је ухапсила, политика нас је ослободила. Ја и Дамњан Кнежевић (вођа Народних патрола) јуче смо буквално избачени из затвора. Око четири сата после подне само нам је речено да под хитно морамо да напустимо затвор. Чак ни наши адвокати нису знали за одлуку Апелационог суда", рекао је Златановић.

Истакао је да је ухапшен због вербалног деликта и да на протесту грађана одржаном на Сретење није ни споменуо име председника Србије.

"У оптужном предлогу тужиоца Николе Пантелића се цитира Аристотел, човек из робовласничког времена, који каже 'слобода мора да се ограничи, јер неограничена слобода води до анархије'. Занимљиво је да је тужиоц у мојој изјави 'ко потпише, њега убише' препознао Александра Вучића, иако нисам споменуо ниједно име", казао је Златановић.

Запратите Јутјуб канал портала Правда и погледајте интервју са Миланом Видојевићем

Главни уредник портала Србин.инфо нагласио је да га власт није уплашила и да неће мењати уређивачку политику медија чији је власник.

"Моје хапшење је порука свим новинарима да нису заштићени чак ни кад су на радном задатку. Ова власт нам је ставила до знања да је спремна да хапси новинаре без икаквог разлога", рекао је он.

Златановић је казао да је у затвору понудио главном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу да му плати казну од 200.000 динара.

"С Вучићевићем се нисам срео, али сам преко стражара послао поруку да сам спреман да платим његову казну. Вучићевића су затвореници веома лоше дочекали, урлали су на њега и претили му, он није излазио у затворску шетњу и мислим да је истог дана пожелео да што пре изађе из затвора", испричао је Златановић.

Златановић и Кнежевић ухапшени су 15. фебруара, након протеста грађана испред Председништва Србије, због сумње да су позвали на насилну промену уставног уређења.

Суђење Кнежевићу и Златановићу заказано је за 20. април.

Руски аналитичар: Нова украјинска тактика у Бахмуту показала да су спремни на све

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА