Најновије

РАСФОРМИРАН ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ: Странке иду различитим путевима ка истом циљу

Демократски фронт (ДФ), политичка коалиција у Црној Гори, престаје да постоји, а Покрет за промене (ПзП) на изборима ће наступити самостално, саопштили су данас лидери ДФ-а на конференцији за новинаре.

Демократски фронт (Фото: Јутјуб)

Демократски фронт је донео одлуку да странке конституенти иду различитим путевима ка истом циљу, Црна Гора је помирена земља, рекао је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић, преносе Вијести.

Лидер Покрета за промене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је заједнички циљ био да се у Црној Гори деси српско-црногорско помирење и демантовао написе да је било свађа међу лидерима ДФ-а.

Рекао је да ће ПзП наступити самостално на изборима и да ће имати реформски програм.

Лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић је навео да је ДФ, када је започео "велико историјско путовање" пре 11 година поставио циљ - беспоштедна борба против Мила Ђукановића и Демократске партије социјалиста (ДПС) и његових тековина.

Демократски фронт је политичка коалиција званично основана у јулу 2012. године, од Нове српске демократије на челу са Андријом Мандићем, Покрета за промене на челу са Небојшом Медојевићем и групације дотадашњих функционера СНП-а које су предводили Милан Кнежевић и Предраг Булатовић.

У стварању Демократског фронта учествовале су и нестраначке личности, међу којима је био и Миодраг Лекић, који је изабран за првог предсједника ДФ-а, с тим што га је напустио 2015. године.

Овој коалицији су временом приступиле и неке друге странке, друштвене организације и истакнути појединци у Црној Гори, а касније је дошло и до иступања појединих чланица из ДФ-а, тако да се састав коалиције у више наврата мењао, али кључни чиниоци су остали.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА