Најновије

"УБИЈЕНО ВИШЕ ОД 70 ТЕРОРИСТА, СВИ СУ ЛИКВИДИРАНИ": Украјинске формације које су упале у Русију потпуно су разбијене (ВИДЕО)

Како каже генерал Конашенков, украјинске формације су блокиране и уништене

Фото: ria.ru

Руско Министарство одбране саопштило је данас да су уништене "украјинске националистичке формације" које су упале на територију Белгородске области, као и да је том приликом убијено више од 70 терориста.

- Кијевски режим је, пошто је претрпео поразу у Артјомовску (Бахмут), наставио да спроводи терористичке акције против цивилног становништва. Дана 22. маја, након интензивног артиљеријског гранатирања међународног прелаза "Козинка", као и низа других цивилних објеката Грајворонског округа Белгородске области, јединица украјинске националистичке формације упала је на територију Русије - саопштило је Министарство, преносе РИА Новости.

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков је додао да су уништена четири борбена оклопна возила и пет камионета. Он је истакао да су током противтерористичке операције, украјинске формације блокиране и уништене.

Такође је додао да су остаци тих формација потиснути на територију Украјине, где је на њих настављена пуцњава све док нису потпуно ликвидирани.

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков раније је саопштио да су хоспитализована два становника који су рањени у украјинском нападу. Навео је да се брачни пар који је превезен у градску болницу број 2 налази на одељењу интензивне неге, пренео је ТАСС.

Званична Москва је претходно саопштила да је украјинска диверзантско-извиђачка група у понедељак ушла на територију Грајворонског округа Белгородске области, те да је у нападу повређено осам цивила, али да није било погинулих.

Последице украјинског упада на територију Руске федерације погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА