Најновије

Дао Косово за аутобусе: Договор Вучића и Куртија задао нови ударац Србима у Покрајини

Председник СНС и Србије Александар Вучић договорио је са Аљбином Куртијем да Српској љисти буде уступљено неколико стотина шиптарских аутобуса за превоз Срба из Покрајине на данашњи митинг у Београд. Према плановима СНС који су се појавили у јавности квота за Српскљу љисту била је да у Београд испуричи преко скоро 10.000 људи.

Већина од овог броја “мобилисана” је уз претње отказима и друге притиске из четири северне општине КиМ у које су данас упали шиптарски полицајци у намери да преузму четири српске општине. У тренутку напада у Београду су били сви функционери Српске љисте и чланови СНС, а општине су пробали да одбране малобројни грађани који нису постали део СНС каравана.

Захваљујући митингу СНС Курти и тзв. полиција Косова тачно су знали колико је Срба остало у овим општинама, као и да је већина мушког способног становништва одведена у Београд и да преостае жене, деца и старци, као и неколицина оних који одолевају СНС мафијији на северу нису велики проблем за добро опремљену и наоружану шиптарску силу.

Већ се могу чути и оптужбе да је и преузимање општина ствар део договора о аутобусима, јер након што су САД, ЕУ и НАТО признале резултате избора Вучић није могао да одбије примопредају зграда општина па је из четири општине повукао и своје чланство како би испало да су оне силом узете, иако су рално препуштене бар од стране Вучића и СНС-а.

Једини потез који је предузео Вучић је подизање борбене готовости Војске Србије, али као и у ранијим случајевима, без конретног упозорења и рока Шиптарима да напусте четири општине тако да ће се све завршити на трошењу горива по путевима Србије да би се народу приказала демонстрација наводе силе. Данашњи митинг СНС у Београду остаће упамћем као дан када су Шиптари успоставили административну власт над севером Покрајине, а Србима задат нови тежак ударац.

ОПСАДНО СТАЊЕ НА КОСМЕТУ: Сузавац и шок бомбе употребљени против Срба (ВИДЕО)

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА