Најновије

ОДБИЈАЊЕ НАПАДА КОД БАХМУТА: Украјинци се повукли (ВИДЕО)

Руска Ваздушно-десантна војска (ВДВ) на својим утврђеним положајима на јужном крилу Артјомовског правца (Бахмут) одбија све нападе Оружаниһ снага Украјине, саопштило је Министарство одбране и објавило снимак борбеног рада падобранаца.

ВДВ (Фото: РИА Новости)

„Јединице Ваздушно-десантне војске самоуверено спроводе активну одбрану и уништавају људство и опрему Оружаних снага Украјине на јужном крилу Артјомовског правца. Падобранци су опремили широку мрежу упоришта и самоуверено одбијају све врсте украјинских формација“, саопштило је министарство.

Конкретно, снимак који је објавило Министарство одбране показује како артиљеријска хаубица ВДВ Д-30 калибра 122 мм пуца на непријатеља концентрисаног у шумској плантажи. На снимку се видело и како су падобранци „покрили” БМП украјинскиһ трупа.

„У току извођења ваздушног извиђања идентификоване су пешадијске групе до 15 људи и два борбена возила непријатеља. Уз подршку минобацачке батерије нанет им је ватрени пораз“, рекао је командант извиђачке групе са позивним знаком Камен. речено је у видеу.

Он је појаснио да је током руског напада украјинска војска претрпела губитке и повукла се.

О руском превентивном нуклеарном одговору прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА