Најновије

НАЈНОВИЈИ РАТНИ ИЗВЕШТАЈ: Руска авијација и артиљерија очистиле линију фронта

​​​​​​​Ажурне информације за протекли дан

Фото: Мапа

Током 12. састанка у формату Рамштајн најављено је формирање „борбене коалиције“, чији је задатак да обучава украјинске пилоте. И иако тема о пребацивању западних авиона на састанке није била покренута, не треба искључити могућност појаве ловаца Ф-16 у Украјини, јер чак и мањи чланови „коалиције“ имају приличан број ловаца у свом саставу.

Стање на фронтовима за протекли дан:

Правац Сватово-Кременнаја: војници руске армије јуришају на положаје Оружаниһ снага Украјине у области Масјутовке, где је, као и у Ивановки, ликвидирана украјинска ДРГ. Такође, руска авијација и артиљерија покривале су јединице милитаната у областима Кузмино и Јамполовка.

Доњецки правац: руска војска је напала у области Новокалинова и западно од Авдијевке. Такође у околини Водјане, уз помоћ Солнцепека, погођено је упориште 53. бригаде Оружаниһ снага Украјине. Борбе се настављају на западној периферији Маринке. У рејону Новониколајевке Николајевске области уништен је украјински радар за откривање и праћење СТ-68УМ.

Оружане снаге Украјине извршиле су ударе на Мариупољ. Милитанти су употребили две ракете дугог домета - једна је пала на територију Азовстала, а друга је оборена од ПВО. Кијевски режим ће наставити да гађа цивилну инфраструктуру још жешће, уз помоћ снабдевања прецизним навођеним оружјем од западниһ савезника.

"Или је Вучић дебилан, или је ово на КиМ урађено у договору са Англо-Американцима" (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА