Најновије

„На кафи с мачком“: За све оне који воле приче о самоспознаји и проналаску среће

За све оне који воле приче о самоспознаји и проналаску среће, Вулкан издаваштво је припремио сјајну књигу мађарске списатељице Ане Шолиом На кафи с мачком.

Фото: Вулкан

Пред четрдесети рођендан, Нагоре прогони осећај како је читав њен живот потпуни фијаско. Раскинула је дугогодишњу везу, оставила посао у Лондону и вратила се у Барселону, одакле ће све морати да започне од нуле. Једини посао који је успела да пронађе јесте посао конобарице у Неко кафеу. У Неко кафеу живе мачке које чекају да их неко од гостију усвоји и удоми. Судбина очито почиње да се поиграва са њом.

Нагоре има велику фобију од мачака, а сада је коначно принуђена на то да се суочи са својим страхом. Седам мачака постаје као седам мудрих животних учитеља за Нагоре, а они је уче како да прихвати себе, да ослободи свој дух и пронађе пут ка правој срећи.

Ово је једна на несвакидашњи начин исписана прича о томе како једна мачка може да преокрене чак две људске судбине наглавачке.

„Радозналост је убила мачку“, изрецитовала је Јуми. „Али одувек сам сматрала да је ова енглеска пословица погрешна. Радозналост није лоша ствар. Напротив, сматрам да је управо недостатак радозналости оно што нас убија. Када престанемо да маштамо, када више не очекујемо ништа ново и другачије, и када престанемо да се крећемо и излазимо из своје зоне комфора, тада почињемо да умиремо. Мислим да је ово заправо лекција коју Ширкан жели да нас научи.“

„Лагана, слатка и нежна књига, савршена за оне који воле мачке, за оне који разумеју све предности које нам оне пружају, али и за оне који још увек нису открили њихов свет или га нису разумели.“ – www.rocknread.it

Ана Шолиом је терапеут и бави се различитим техникама лечења ума и тела, рођена је у Будимпешти. Завршила је филозофију и ради као физиотерапеут. Посвећена је различитим техникама лечења ума и тела. Ово је њена прва књига коју објављује Вулкан издаваштво.

"На кафи с мачком" можете потражити на сајту vulkani.rs или у омиљеној књижари Вулкан.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА