Најновије

Руске снаге успешно напредују у правцу Марјинке, велики украјински губици дуж целог фронта

Специјалне јединице „Ахмат“ и 5. моторизована бригада воде успешне акције у правцу Марјинке, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков.

У правцу Доњецка се воде жестоке борбе у рејону Авдејевке, јединице украјинске војске су протеране са позиција у рејону Красногоровке и Јасиновате, рекли су у Министарству одбране Русије.

„Приликом акција јуришних одреда јединице и војни делови Првог војног корпуса су уз подршку авијације, артиљерије и тешких вишецевних бацача снага групе Југ је избачен противник са позиција у подручјима насељених места Красногоровка и Јасиновата у Доњецкој Народној Републици“, саопштило је Министарство.

Руска авијација је поразила украјинску војску у рејону Авдејевке и у селу Химки. Осим тога је уништено складиште ракетно-артиљеријског наоружања 110. механизоване бригаде украјинске војске.

Оружане снаге Украјине су у правцу Доњеца изгубиле више од 200 војника.

У луци Одеса је 29. маја уништен последњи војни брод војно-морских снага Украјине „Јуриј Олефиренко“.

У правцу Купјанска је за 24 сата убијено око 70 украјинских војника, а у правцу Красног Лимана око 50 украјинских војника.

Средства противваздухопловне одбране су за 24 сата пресрела 12 пројектила „хајмарс“ и једну крстарећу ракету великог домета „сторм шедоу“.

Руска војска је ликвидирала око 185 украјинских војника у правцу Јужног Доњецка и Запорожја, а у правцу Херсона је за 24 сата убијено око 30 украјинских војника.

Руска војска је уништила командни пункт 33. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Запорошкој области.

У рејону Авдејевке у Доњецкој Народној Републици је уништена команда јуришног батаљона „Скала“ украјинске војске, рекао је Конашенков.

Одлаже се протест „Србија против насиља“: Ово је нови план

Извор: rs.sputninews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА