Најновије

„Натријум-хлорид“: Продат у више од 20 милиона примерака у издању Вулкан издаваштва

"Натријум-хлорид" роман о освети и искупљењу, доступан је на сајту vulkani.rs и у књижарама Вулкан широм Србије.

Фото: Вулкан

Мајстор скандинавског криминалистичког романа, аутор чије су књиге продате у милионима примерака широм света, враћа се са још једним сјајним трилером, делом узбудљивог серијала о Сектору Q, копенхашком одељењу за истрагу старих случајева. Вулкан издаваштво вам представља добро зачињен нови роман данског краља кримића Јусија Адлер-Олсена Натријум-хлорид.
Полицијски инспектор Карл Мерк и његов тим сада раде под великим притиском како би открили мистериозну везу између два временски удаљена и сасвим различита злочина, и како би спречили поремећеног и немилосрдног убицу да доврши свој план.


На свој шездесети рођендан, једна жена одузела је себи живот. Када случај заврши на столу детектива Карла Мерка, он сматра да нема везе са Сектором Q. Случај јесте трагедија, али узрок смрти изгледа сасвим јасно. Ипак, Маркус Јакобсен убеђен је да је у питању убиство, и да је повезано са једним нерешеним случајем из 1988. године.
Трагови воде до неколико нових застрашујућих злочина. Мала гомила соли у близини сваке жртве. То је све што је потребно да се покрене план за ванредне ситуације, који, уз унакрсне провере, мукотрпна истраживања и открића, износи на видело акције правог серијског убице.
Карл и тим из Сектора Q – Росе, Асад и Гордон – неодлучно почињу да истражују. Брзо откривају да је Маркус наишао на неки траг: сваке две године, у протекле три деценије, било је смрти са међусобним везама које се не могу игнорисати. Док залазе све дубље у истрагу, показује се да су те „несреће“ заправо део злокобног убилачког плана. Убица пажљиво и прецизно бира жртве и време смрти, и већ тридесет година нико не може да га заустави.
Али, док Сектор Q покушава да реши један од својих најкомпликованијих случајева, Карлу се један стари случај прикрада као змија отровница која је нањушила свој плен.

„Натријум-хлорид је епски роман о моралу и етици.“ – Јуси Адлер-Олсен

„Тешко да постоје скандинавски кримићи мрачнији од Јусијевих романа о Сектору Q.“ – Тхе Неw Yорк Тимес Боок Ревиеw

„Напето штиво за чист ужитак.“ – УСА Тодаy

Књиге Адлер-Олсена су објављене у више од 40 земаља, добиле су бројне награде, међу којима је и Стаклени кључ, а неколико његових романа је и екранизовано.

Извор.Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА