Најновије

КУРТИ МИСЛИ ДА ЈЕ ЗЕЛЕНСКИ: Кључеве рата и даље држе Руси (ВИДЕО)

Гост емисија "Дијалог" на "Новом стандарду" био је Марко Јеремић, новинар и политиколог.

Ко је Аљбин Курти и каква је геополитичка ситуација у свету, где ће "завршити" Србија, како Американци гледају на Куртија, само су неке од тема.

"Оно што је битно да ми знамо јесте да САД не мењају у глобалу свој однос према независности "Косова", то је њихово чедо како ови кажу, њихов пројекат и они од тога не одустају. Оно што њих изузетно иритира што је Курти помислио заиста да је господар земље", рекао је Јеремић.

Аљбин Курти калкулише покушавајући да направи један систем Хрватске државе, никако Босне и Херцеговине.

"Он има заиста, то што Вучић говори, он им просто умишљеност да је историјска личност, да су одсудна времена, да је Зеленски", додао је Јеремић.

Куртију никако није циљ да тзв. Косово функционише попут Босне и Херцеговине, али пример етнички чисте Хрватске је нешто што би он желео, а ту се јасно види какав је његов циљ. Тема емисије била је и украјинска криза али и позиција Русије као и парламентарни избори који се одржавају сутра у Црној гори.

Говорио је Јеремић и о сукобу Русије и Украјине као и потенцијалним победама и поразима или пак потенцијалним преговорима, шта то може да донесе једној или другој страни.

У прилогу погледајте целу емисију.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА