Најновије

ОРБАН О СОРОШЕВЦУ: Онда је споменуо Србију, Русију и Турску

Мађарски премијер објаснио је зашто је из свег срца навијао да нови председнички мандат у Турској освоји Реџеп Тајип Ердоган

Мађарски премијер Виктор Орбан признао је да се "молио" да Реџеп Тајип Ердоган на изборима победи свог "сорошевског" противкандидата Кемала Киличдароглуа.

"Да Ердоган није победио, тај сорошевац би отворио границе за имигранте", истакао је Орбан, говорећи о Киличдароглуу као о агенту милијардера и "филантропа" Џорџа Сороша.

Да је он победио, три од четири милиона избеглица које су сада у Турској преплавиле би до краја лета мађарску границу, уверен је Орбан.

"Нисам само навијао за њега, већ сам се посебно молио за победу председника Ердогана. Била би права трагедија да он није победио", рекао је Орбан.

Киличдароглу би, како предвиђа мађарски премијер, за разлику од Ердогана био "проратни лидер", а то би потенцијално пореметило испоруке руског гаса ка Мађарској и Србији.

Он наглашава и колико је важно убедити Украјину и Русију "да је неопходан прекид ватре и да су неопходни мировни преговори", истичући да је "огромна већина у ЕУ против нас, они су нам за вратом".

ПОГИНУЛИ БРИТАНСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ: 22 мртвих у прецизном нападу Руса

Извор: РТ.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА