Најновије

НОВИ ФРОНТ ЈЕ ОТВОРЕН: Руси евакуишу становништво, Украјинци у нападу на Белгородску област, стиже Вагнер

Граница између Украјине и руске Белгородске области је постала нови фронт овог рата. Украјински артиљеријски напади и упади диверзаната постали су свакодневна претња, док Руси евакуишу цивиле из пограничних села, а на нови фронт стижу чак и снаге Вагнера.

На територији Белгородске области расељено више од 4.000 људи.

Украјинци тврде да су у јучерањем нападу запробиле два руска војника, граничара.

- Украјинске снаге наставиле су током ноћи да гранатирају регион Белгорода. Двоје људи је погинуло, а стотине деце је евакуисано далеко од границе. Током ноћи било је врло немирно. Много је штете у дистриктима Шебенико и Волоконовски - поручио је Вјачеслав Гладков, гувернер Белгородске области, на Телеграму.

ПОЧИЊЕ НОВА БИТКА ЗА БАХМУТ: Украјинци покушавају да продру у град - имају напредка на југу - објављена мапа

Он је додао да је више од 4.000 људи евакуисано. У суботу је више од 600 дечака и девојчица послато у Јарослављ и Калугу, далеко од границе.

- Белгородска област живи у стању правог рата - рекао је Гладков.

Ројтерс је јавио да су јуче и борци две проукрајинске групе из Русије - тзв. Легија слободе Русије и тзв. Руски добровољачки корпус - напали и заробили двојицу руских војника и захтевају преговоре са локалним гувернером. Како наглашавају, независне потврде ових догађаја нема.

- Око 17 сати имали смо прилику да без оружја разговарамо и заробимо двојицу руских држављана, обичних војника, које су власти и политички лидери послали на клање - наведено је у видео-саопштењу, преноси Ројтерс.

Јевгениј Пригожин, финансијер Вагнер групе, рекао је да су његове трупе, које су поднеле највећу жртву у борбама за Бахмут, спремне да бране Белгород.

Снике последњег напада на гранични прелаз Шебекино погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА