Најновије

БИЛО ЧИЈЕ ДЕТЕ МОЖЕ ДА БУДЕ СЛЕДЕЋЕ: Протестна шетња родитеља настрадалих малишана до Председништва

Уз поруку "Било чије дете може да буде следеће", родитељи деце страдале у саобраћају из целе Србије, сутра ће у Медија центру одржати конференцију за новинаре, на којој ће поново затражити измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима (ЗОБС). Родитељи траже пооштравање казнене политике за починиоце тешких кривичних дела у саобраћају. После конференције, породице погинуле деце организоваће протестну шетњу до Андрићевог венца.

ОШ Владислав Рибникар (Фото: Јутјуб)

Родитељи који су изгубили децу у саобраћају, а многа од њих страдала су на пешачким прелазима, недавно су основали Удружење, путем кога се боре да се у нашој земљи промене закони и уведу оштрије казне за убице деце у саобраћају.

Из Удружења су подсетили да су још у фебруару ове године, на више надлежних адреса у Влади Србије, предали предлоге за измену Kривичног законика Републике Србије и предлоге за измену ЗОБС-а, али да до сада није било никакве званичне реакције.

Због тога ће сутра у 12 часова у Медија центру у Београду одржати конференцију за новинаре, на којој ће осим родитеља говорити представници Републичке управе саобраћајне полиције. После конференције, организоваће протестну шетњу до Председништва на Андрићевом венцу у којој ће учествовати 30 породица чија су деца настрадала у саобраћају.

Испред Председништва оставиће силуете деце у природној величини

Родитељи су најавили да ће у симболичној акцији, испред Председништва оставити силуете своје страдале деце са њиховим личним стварима.

- Тражимо оштрију казнену политику за починиоце тешких кривичних дела у саобраћају, јер верујемо да само на тај начин можемо да спречимо тренд повређивања и страдања деце у саобраћају. Само у месецу мају, десеторо деце пешака је повређено, а једно дете пешак је погинуло. Протестном шетњом желимо да подигнемо свест људи о катастрофалном броју страдања деце, али и одраслих у саобраћају и да укажемо на одговорност институција и читавог друштва. Смогли смо снаге да се боримо за измене закона, јер било чије дете може бити следеће - поручили су удружени родитељи чија су деца смртно страдала у саобраћајним несрећама.

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА