Најновије

"БАБА ЈАГА" ИСПАДЕ ЗЛАТА ВРЕДНА: Заплењени украјински дрон непроцењив за Русе!

Руски стручњаци идентификовали су место где се монтирају беспилотне летелице "Баба Јага" Оружаних снага Украјине, пише "Риа Новости".

Специјалисти руског Центра за интегрисана беспилотна решења (ЦКБР) проучили су заробљени украјински дрон "Баба Јага" и сазнали координате места њиховог склапања и ланац испорука његових компоненти, рекао је генерални директор центра Димитриј Кузјакин у интервјуу за руску агенцију.

"Када смо добили први заплењени дрон 'Баба Јага' није се тако ни звао. Успели смо да 'поразговарамо' са дроном и сазнали смо да 'Баба Јага' није одмах стигла на фронт. Дуго је путовала источном Европом и Украјином. Све тачке које нам је показала упоређене су са другим информацијама и као резултат добијени су непроцењиви подаци о ланцима логистике, магацинима, производњи и полигонима", рекао је он.

Како је појаснио Кузјакин, помоћу навигационог рачунара и контролора лета успели су да реконструишу потпуну слику, не само борбене употребе "Баба Јаге", већ и логистике, склапања и координате њених пробних летова.

Саговорник агенције је напоменуо да се све информације које добију стручњаци Центра за интегрисана беспилотна решења приликом проучавања заплењених украјинских дронова предају "властима и специјализованим организацијама".

"То је тај случај када база елемената говори много више од било ког агента, шпијуна или специјалисте за беспилотне летелице противника", рекао је генерални директор Центра за интегрисана беспилотна решења".

Беспилотне летелице "Баба Јага" – најчешће носе минобацачке гранате од 120 мм и авионску муницију, као и бомбе тешке 25 и 50 килограма.

Прочитајте ОВДЕ са ким Заветници иду на изборе у Београду

Извор: РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА