Најновије

РУСИ СВЕ СНАГЕ УСМЕРИЛИ У НОВИ ПРОЈЕКАТ! Ово ће обележити век! Почео развој нуклеарног оружја пете генерације!

Експериментални пројектантски радови на стратешкој нуклеарној подморници 5. генерације су већ почели, изјавио је главнокомандујући Ратне морнарице Русије адмирал Александар Моисејев.

- Несумњиво, увек размишљамо о будућности, а темељ за нуклеарне подморнице се већ реализује. Несумњиво је да је то темељ за пету генерацију нуклеарних подморница - казао је Моисејев, одговарајући на питање новинара да ли је отворен истраживачко-развојни рад на нуклеарним подморницама 5. генерације.
Он је напоменуо да је реч о стварању како нових стратешких ракетних подморница на нуклеарни погон, тако и вишенаменских подморница.

Тренутно ће у службу Ратне морнарице ступити нуклеарне подморнице 4. генерације "Бореј" и "Јасен".

Крајем септембра прошле године, централни конструкторски биро "Рубин", у којем се пројектују подморнице, развио је нови пројекат стратешке нуклеарне подморнице који ће се реализовати у наредних неколико година.
Директор "Рубина" Игор Виљнит рекао је да би нове стратешке нуклеарне подморнице требало да замене подморнице "бореј" после 2037. године.

У међувремену, стратешка нуклеарна подморница следеће генерације "арктур", чији је модел први пут представљен на изложби "Армија 2022", могла би се појавити у морнарици тек у другој половини 21. века.

ПУТИН УПОЗОРАВА: Наш мировни предлог за Украјину неће вечно бити на столу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube