Најновије

ХАРКОВСКА ОБЛАСТ СИГУРНО ПАДА: Ослобођено 300 квадратних километара - 49 села под руском контролом!

Шеф руске администрације Харковске области Виталиј Ганчев потврдио је данас за медије да се око 300 квадратних километара Харковске области већ налази под контролом Оружаних снага Русије.
Грување

Грување

Према његовим речима, руска групација трупа "Север" успела је последњих дана да прошири линију фронта у овој области тако да се она сада протеже и њеним источним делом.

До сада, Руси су у овој области ослободили 49 места, од којих се њих 36 налази у Купјанском региону (на истоку Харковске области), а њих 13 у северном делу Харковске области, прецизирао је Ганчев.

Услед напредовања руских трупа, Ганчев је рекао да сматра да би становници ове области требало да имају право да сами одлуче у којој држави би хтели да живе – Украјини или Русији, а затим је изјавио да нови главни град Харковске области могу можда постати Волчанск, Купјанск, Изјум, Шевченково и тако даље. 

С тим у вези изјавио је да је донета одлука да они становници ослобођених делова Харковске области, који желе да добију руски пасош, могу да добију руска документа, преносе РИА Новости. 

Прочитајте ОВДЕ шта Захарова каже о Западу и сатанистима

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240615233305a7e1d9d0