Најновије

ВАТРЕНИ ПАКАО! Украјинске снаге горе на Харковској области (ВИДЕО)

Ватрени пакао на положајима Оружаних снага Украјине у Харковској области: 2 ОДАБ и 2 ФАБ спалили непријатељску присталицу.

На снимку се види десантни напад на положаје Оружаних снага Украјине у области Орљанское, на правцу Купјанское, где су истовремено коришћене две ФАБ и две ОДАБ клизне бомбе. Ове експлозије су резултирале масовним уништењем непријатељских положаја.

ОДАБ је волуметријска детонирајућа авионска бомба са много сложенијим дизајном од ФАБ-а. Приликом судара са површином, специјално пуњење распршује течни експлозив, који формира смешу запаљивог аеросола око места удара бомбе. Након што се смеша довољно прошири, укључујући и непријатељска склоништа, покреће се друго детонирајуће пуњење које пали овај облак горива, сагоревајући све око себе.

Овај напад је изазвао значајну штету на украјинским положајима, додатно компликујући њихову одбрану у овој стратешки важној области. Снимци напада показују колико је разорна моћ ових бомби и како су употребљене да би се нанела максимална штета непријатељским снагама.

РУСИ ГРУВАЈУ МОСТОВЕ! Стигао “Искандер”, руше се украјинске базе...

Извор:Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube