Најновије

Два авиона која су из Литваније ишла ка југоисточној Азији завршила у Ирану

Два авиона типа „ербас А340“, који припадају гамбијској лизинг компанији „Мацка Инвест“, требало је да полете из литванског Шаулиаја ка Шри Ланци и Филипинима крајем фебруара, али су завршили у Ирану, пренео је пословни портал вз.лт.

Наводи се да су одашиљачи авиона искључени чим су ушли у Иран. Кратко након тога, авио платформа „сиејч-евиејшн“ пренела је да је један авион слетео на аеродром Мехрабад у Техерану, док је други слетео на аеродром Конарак у Чабахару на југу земље.

Портал вз.лт тврди да је на тај начин, авио компанија „Махан ер“ у Ирану повратила два своја авиона, заобилазећи постојеће америчке санкције везане за ирански нуклеарни програм.

Трећи авион у власништву „Мацка Инвеста“ остао је у Шаулиају, јер, према речима директорке аеродрома Шаулиај, Аурелије Куезада, није му био дозвољен полазак због резервних делова које је превозио.

„Његов лет је био планиран за Филипине, али смо претпостављали да би могао завршити у Ирану као и прва два авиона. Једноставно га нисмо пустили када смо сазнали да је први авион слетео у Иран“, изјавила је Куезада, пренео је сајт литванског националног сервиса ЛРТ, јавља Танјуг.

РУСКЕ ТРУПА НАПРЕДУЈУ НА ВИШЕ ФРОНТОВА! Улазе у дубину територије преко 4 километра

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА