Најновије

РУСКЕ ТРУПЕ ПРОШЛЕ КРОЗ ВОДЕНЕ КАНАЛЕ: Потпуно расуло украјинске војске

Руске трупе прешле су водени канал северно од Часовог Јара и успеле да заузму већи део села Калинина, известио је аналитичар Билда Репке. Према његовим речима, Оружане снаге Украјине у овој области имају „стотине метара ровова“, али недостатак људства у њима омогућио је руским трупама да савладају препреке „без икаквог отпора на терену“.

Репке наводи да су ровови украјинске војске остали празни, без присуства украјинских трупа, ватре из малокалибарског оружја или постављених мина. Овај недостатак отпора омогућио је руским трупама да лако напредују и заузму стратешке позиције у овом региону.

ГЕОПОЛИТИЧКА БОМБА: НАТО постаје савез другог реда - Америка прави...

Поред напредовања у Калинину, Репке је такође известио да су руске трупе ушле у насеље Сокол, које се налази западно од Авдејевке. Ови помаци су значајни и показују да руске снаге имају иницијативу и у другим деловима фронта.

Репке повезује овај напредак са недостатком граната у Оружаним снагама Украјине. Недостатак муниције додатно отежава отпор украјинских трупа и олакшава напредовање руских снага на више фронтова.

СВЕТ КЛИЗИ У ПАКАО: Вашингтон одредио и објавио "циљеве на територији Русије"

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА