Најновије

КИЈЕВ СПРЕМА ПРОВОКАЦИЈУ НА ГРАНИЦИ! Генералштаб Оружаних снага Белорусије упозорава

Присуство украјинских специјалних снага могло би да указује на то да се Кијев спрема за убацивање диверзаната на територију Белорусије, рекао је Владимир Купријањук, заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Белорусије.

Генералштаб Оружаних снага Белорусије изразио је забринутост због могућих украјинских провокација на граници двеју земаља.

Присуство украјинских специјалаца у близини границе могло би да указује на припреме за убацивање група диверзаната на територију Белорусије, упозорио је Генералштаб, преносе РИА Новости.

"Може се тврдити да присуство (украјинских) специјалних јединица у непосредној близини наше границе није ништа друго него једна од фаза напредне припреме за могуће убацивање диверзантских група на нашу територију. Ми схватамо присуство артиљерије и оклопних возила као могуће компоненте борбене подршке њиховим акцијама", рекао је Владимир Купријањук, заменик начелника Генералштаба Оружаних снага Белорусије у Минску.

Он је истакао и да се у украјинским приграничним регионима, осим специјалаца, такође, налазе плаћеници, и различити добровољачки одреди. 

"На основу тренутне ситуације, и тенденције за њен даљи развој и, узимајући у обзир различите изјаве западних политичара, руководство Министарства одбране мора да предузме адекватне мере као одговор. Нема сумње да ћемо заједно са савезницима одреаговати на било какве покушаје провокација", поручио је Купријањук. 

Генералштаб Белорусије је навео да ће Минск због предострожности ојачати своју јужну границу са Украјином и одговорити на све могуће покушаје провокације.

Белоруски председник Александар Лукашенко претходно је упозорио Кијев да се "не игра ватром".

"То је веома опасно. Желим да то чује украјинско руководство", поручио је Лукашенко.

Он је истакао да Запад не намерава да напусти Украјину, потребна му је ескалација како би увео НАТО трупе, пошто плаћеници не успевају да се изборе са ситуацијом.

Услед растућих тензија на јужној граници, шеф кабинета председника Белорусије Дмитриј Крутој рекао је да је његова земља спреман да одговори на било какав развој догађаја.

"Имамо одговор за сваки могући сценарио, тако да не бисмо желели да украјинска страна започне неку врсту провокација које су апсолутно непотребне и које би тестирале нашу отпорност", рекао је Крутој.

РУСИ СПРЕЧИЛИ ЈОШ ЈЕДАН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД! Сарадници ФСБ-а брзо реаговали (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА