Најновије

НУ, ЈАДАН: Ускоро хапшење Мила Ђукановића - "гласина" стиже из Загреба!

Позивајући се на тзв. чаршијске приче, хрватски Јутарњи лист пише да би наредних дана могао бити ухапшен бивши председник и премијер, те оснивач Демократске партије социјалиста Црне Горе Мило Ђукановић.
Ничија није горела до послеподне...

Ничија није горела до послеподне...

Аутор текста Владо Вурушић пише да је то дознао из "добро обавештених извора у Подгорици блиских том некадашњем црногорском лидеру".

"Дакле, како се прича по Подгорици, државно тужилаштво, које је сада под капом владајуће просрпске коалиције, то бомбастично хапшење припрема након што се наводно договорило с недавно из Велике Британије изрученим 'бизнисменом' Душком Кнежевићем који је наводно пристао да сарађује и буде 'заштићени сведок покајник'", пише лист.

Напомиње да је то, "наравно, све то под троструким 'наводно' и 'прича се', али Подгорица је мали град и нешто тако не би било нешто неочекивано".

"Коначно, представници радикалне просрпско-проруске опције Милан Кнежевић и четнички војвода Андрија Мандић, сада на позицији председника Скупштине, стално су у предизборним наступима обећавали да ће 'Ђукановића сместити иза решетака', а сада када имају потпуну власт у својим рукама, могуће је да су се одлучили на тај корак", наводи Вурушић.

Црногорски бизнисмен и председник Атлас групе Душан Кнежевић је у првом оглашавању из притвора у Спужу, након изручења из Велике Британије, за портал  РТЦГ демантовао да жели да буде заштићени сведок, јер би тиме, како каже, признао да је крив за оно што га је некадашња власт предвођена Ђукановићем оптужила.

Душко Кнежевић је у јуче објављеном интервјуу рекао да је спреман да изнесе још неке информације и доказе у вези са пословима "фамилије Ђукановић", али да то неће учинити док је у затвору.

За Душком Кнежевићем, који је и држављанин Велике Британије, потерница је расписана пре пет и по година, када је на власти била ДПС и Мило Ђукановић, који је, иначе, био веома близак са Кнежевићем.

Душко Кнежевић је пре изручења Подгорици изјавио да у Црну Гору жели да се врати да спасе што се спасити може од његове имовине, која је током његовог одсуства угрожена и девастирана, због чега је покренуо и арбитражни поступак, али и да са себе скине кривицу која му је наметнута за више наводних кривичних дела.

Душко Кнежевић је више пута током пет и по година изражавао жељу да се врати у Црну Гору под условом да му држава гарантује безбедност.

Осим почетне спекулације о могућем хапшењу Ђукановића, Вурушић се даље у тексту бави Миланом Кнежевићем, Андријом Мандићем, односном председника и премијера Црне Горе, Јакова Милатовића и Милојка Спајића и укупном тренутном политичком ситуацијом.

Закључује да би хапшење Мила Ђукановића био прворазредни догађај с могућим далекосежним последицама јер евидентно је да то хапшење и евентуални процес не би имали само "криминални белег" него би носили и велики политички терет обрачуна, како наводи, "садашњих просрпских власти да разбију своје процрногорске супарнике".

"И могло би додатно изазвати сукобе у ионако растројеном и раскољеном црногорском друштву", навео је Вурушић.

Прочитајте ОВДЕ о продору руске армије код Угледара

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА