Најновије

Е САД ТЕК ПОЧИЊЕ! ФИЦО: Да сам могао, отишао бих са Орбаном у Москву

Преговора о миру никада не може бити превише, поручио је словачки премијер и изразио дивљење мађарском колеги који је недавно посетио Кијев и у Москву с вером да је дијалог једини начин да се реши сукоб у Украјини

Премијер Словачке Роберт Фицо, који се недавно опоравио од атентата и вратио својим дужностима, каже да би посетио Русију заједно са мађарским премијером Виктором Орбаном, да му је то здравствени стање дозволио, преноси "Франс прес".

"Извините на искрености, али желим да изразим своје дивљење Виктору Орбану што није сумњао и што је отишао и у Кијев и у Москву. Да ми је здравље дозвољавало, радо бих му се придружио", рекао је Фицо.

"Критикују нас што имамо јасно мишљење о потреби мирног решења украјинског сукоба", навео је Фицо и поручио да преговора о миру никада не може бити превише.

Поручио је ово 5. јула на свечаности у част доласка просветитеља Светих Кирила и Методија у Велику Моравску, што је било његово прво јавно појављивање од покушаја атентата 15. маја.

Орбан је јуче посетио Москву, где се састао са руским лидером Владимиром Путином и то само три дана од његове посете Кијеву и пет дана од како Мађарска председава Саветом Европске уније.

Према његовим речима, ставови Русије и Украјине се разилазе, али Мађарска намерава да настави са напорима на успостављању решења.

С друге стране, западне земље су негативно критиковале Орбанову посету Москви, истакавши да је усмерена на смањење напетости у односима са Русијом и да управо то не одговара стратегији ЕУ.

УКРАЈИНСКА АРМИЈА КРЕНУЛА У БЕЖАНИЈУ: Руси освојили много важно упориште

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА