Најновије

УЈЕДИНИЋЕ СЕ УКРАЈИНА И РУСИЈА? Ако Кијев одбије Путинов предлог, постоји само један сценарио да држава преживи

Иницијатива руског председника је последња шанса да се очува украјинска држава, оценио је украјински политичар.

Украјина ће се, ако одбије предлоге руског председника Владимира Путина за украјинско решење, суочити са низом нових референдума о поновном уједињењу са Руском Федерацијом, изјавио је председник Савета покрета "Друга Украјина", доктор права, Виктор Медведчук за TASS.
- Па, шта чека Украјину ако се одбије нову мировну иницијативу Владимира Путина? Питање је реторичко. Да није било државног удара у Украјини 2014, Крим и Севастопољ је не би напустили. Да су спровели споразуме из Минска, не би прогласили независност ДНР и ЛНР - казао је Медведчук.

Према његовим речима, да су се испунили договори постигнути у Белорусији и Истанбулу 2022. године, Запорошка и Херсонска област не би напустиле Украјину.

- Становници свих тих шест региона Украјине искористили су своје право на самоопредељење и гласали на референдуму за приступање Русији. Овај процес ће се наставити - нагласио је Медведчук.
Он је истакао да је нова мировна иницијатива руског председника последња шанса да се очува украјинска држава.

- Данас се Украјина, са својим нелегитимним председником, антинародним режимом, правним нихилизмом и државном нацистичком идеологијом, више не може сматрати државом. Владимир Путин предлаже да се држава врати Украјинцима, да буде неутрална, суверена, демилитаризована и денацификована - навео је.

Медведчук да додаје да тај мировни предлог враћа Украјини не само мир, већ и права украјинских грађана, која је режим Владимира Зеленског злочиначки погазио, као и да Украјина сада "не може да постоји без огромних спољних задуживања".

- Украјина је сада практично банкротирана земља, црна рупа за западну економију. Она је концентрациони логор за украјински народ из којег сви желе да побегну осим банде која је криминално на власти - нагласио је он.

ИЛЕГАЛНИ ПУТЕВИ УКРАЈИНСКОГ ОРУЖЈА: Како је "корупција појединих...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА