Најновије

СКАНДАЛ: Полиција помагала регрутацију албанских џихадиста за рат у Сирији!

ТИРАНА - Четворица ранијих припадника албанске базе командоса Зал Хер, учествувале су у рату у Сирији, јавља дописник македонске агенције МИА из Тиране.

Албански џихадиста у Сирији (принтскрин Јутјуб)

Албански џихадиста у Сирији (принтскрин Јутјуб)

Поред оптужнице за тешка кривична дела, Артур Бала, познат под религиозним именом Омер, један је од муслиманских верника, који се запутио у Сирију, али се поново вратио у Албанију.

Али, Артур Бала није једини албански командос, који је „посетио“ Сирију.

У досијеу Тужилаштва је и Диамант Раша (Ебу Амар), убијен у Сирији у децембру прошле године, Ерјон Алињ, из Подградеца,  исто тако убијен у Сирији, као и Леонард Перлика, који је био, али се и вратио из Сирије.

У досијеу Едмонда Супаракуа (Ебу Бекер) који се вратио из Сирије, није наведено да ли је био припадник специјалне јединице „Командоси“

Артур Бала је пре три године почео да практикује исламску религију и да посећује џамију „Нови прстен“ у Тирани, којом је руководио самопроглашени имам Генци (Абдурахим) Бала, који је већ иза решетака као „мозак“  регрутације верника, који ратују у Сирији на страни терористичке организације Ал-Нустра, извештава дневник “Газета шћиптаре“.

Истрага о случајевима регрутовања и испраћаја албанских држављана на бојишта у Сирији се проширује и на редове полиције.

Тужилаштво већ има двојицу осумњичених припадника полиције, једног официра, због помагање „борцима“ да прођу преко аеродрома у Тирани.

Медији наводе пример Шелзена Думанија, којем је са шестогодишњим сином и деветогодишњом ћерком било дозвољено да прођу након што су се јавили полицијском официру.

Извор: press24.mk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА