Најновије

Канада – стуб „западних вредности“: Захарова о муњевитом усвајању нацрта закона о страним агентима

Канади је требало свега месец и по дана да усвоји строжу верзију америчког закона о страним агентима, што је невиђена брзина за тако важну измену правног режима, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у светлу дискусија у Грузији око контроверзног закона.

„Занима ме како ће се сада осећати онај део грузијског друштва који је био спреман да учини све да укине закон о страним агентима, мотивишући своје поступке лојалношћу 'западним вредностима'“, прокоментарисала је она на свом Телеграму.

Дипломата је констатовала да је Канада успела да донесе одлуку о усвајању закона у парламенту у врло кратком периоду – од маја до јуна. С тим у вези, изнела је детаљну хронологију гласања за нацрт закона у оба дома канадског парламента и сумирала резултате.

„Цела процедура трајала је месец и по дана – невиђена брзина за тако важну измену правног режима. Нацрт закона садржи следеће предлоге: стварање регистра страних агената, ограничавање броја запослених у амбасади, стварање канцеларије комесара за контролу страног утицаја. То је Канада. Западније (или горе) од тога не може бити. Упориште 'западних вредности'“, оценила је Захарова.
Како је подсетила, 14 група канадских дисидената написало је отворено писмо у којем су позвали на прекид „парламентарне ванредне ситуације и повратак нормалном раду“.

„Очигледно је да је све ово покушај да се преко парламента прогура репресивни закон уочи предстојећих парламентарних избора наредне године (њихови резултати одређују судбину извршне власти). Али, посланици Доњег дома отворено признају да нису прочитали сам документ, већ само масовно гласају за њега. На тај начин режим канадског премијера Џастина Трудоа гура кроз парламент који пристаје на све побољшану и пооштрену верзију америчког закона о страним агентима, ФАРА“, закључила је портпарол.

РУСКА АРМИЈА ПРЖИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Велика пробијања на свим деловима фронта (МАПА)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube