Најновије

ПУТИН: Ако Финска уђе у НАТО Русија ће одговорити премештањем трупа

МОСКВА - Русија ће прераспоредити своје трупе, ако Финска уђе у НАТО, изјавио је руски председник Владимир Путин после разговора са финским председником Саулијем Нинистом.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Како је објаснио, "ако Финска уђе у НАТО то значи да финска војска престаје да буде независна и суверена у пуном смислу те речи те да постаје део војне инфраструктуре НАТО који ће се одмах наћи на границама Русије".
Фински и шведски министри спољних послова у мају су присуствовали састанку министара НАТО наговештавајући тешње везе ове две земље са Алијансом.
Путин је приметио да је већина руских војника сада далеко од границе са Финском али је запитао "да ли мислите да ће и даље бити тако" ако Финска уђе у НАТО, пренео је АП.
Он је указао да постоје опције за решавање проблема за Финску поручивши јој да се угледа на Лондон који је на недавном референдуму изабрао излазак из ЕУ.
Фински председник је на састанку предложио да сви војни авиони који лете преко балтичког региона имају укључене транспондере за емитовање сигнала као меру изградња поверења.
Са том идејом сложио се и Путин. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА