Најновије

Пољаци: Руси, смањите доживљај!

Пољски министар одбране Антони Мацјеревич изјавио је у понедељак да ће одлуке које треба да буду усвојене на овонедељном самиту НАТО у Варшави изградити снаге за одбијање које би требало да Русију натерају да "заборави на претње Пољској" и другим нацијама.

Пољаци се кочопере: Руси, немојте да претите (Фото: pixabay)

Мацјеревич је за АП то изјавио четири дана пред састанак око 2.000 делегата из 28 држава чланица НАТО и других партнерских нација у Варшави, на којем би требало да буду усвојене одлуке о стационирању неколико хиљада припадника трупа у Пољској и балтичким земљама.
Присуство трупа су тражиле ове земље, за које АП наводи да су нервозне када је у питању њихова безбедност након што је Русија припојила Крим од Украјине 2014. и почела да помаже проруске снаге у источној Украјини.
- Само показивање праве одлучности у одбрани наших граница може ефективно да заустави агресивне намере Русије. Русија мора да заборави на претње Пољској, европским земљама и другим земљама у свету - рекао је Мацјеревич. Погледајте ОВДЕ, због самита НАТО, Руси узвратили блокадом Пољацима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА