Најновије

ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ ПРЕТЕ НОВИ ОДЛАСЦИ: Уколико се десе ове две ствари, и Аустријанци ће на референдум

БЕЧ, РИМ - Кандидат деснице који је освојио друго место на аустријским председничким изборима, који ће бити поновљени, изјавио је да би, под одређеним условима, његова земља могла одржати референдум о напуштању Европске уније.

Норберт Хофер (Фото: Синхуа)

Норберт Хофер из Слободарске партије Аустрије говорио је за италијанске новине "Коријере дела сера" након јучерашње одлуке Уставног суда да понови мајске предсједничке изборе у којима је тесно поражен од супарника из странке Зелених Алеxандера Ван дер Беллена.

Хофер је изјавио да ће одржавање референдума о аустријском напуштању ЕУ бити императив уколико Турска буде примљена у блок или уколико европски уговори буду промењени како би се Бриселу дала већа овлашћења над националним престоницама.

- Уколико се Турска придружи Европској унији постојао би легитиман разлог да се упита аустријски народ о својој спремности да остане или не у таквом окружењу -  изјавио је председнички кандидат.

Такође, додао је да промена европских споразума у правцу додатног смањења компетенција држава чланица у Аустрији би аутоматски довела до референдума.

Он је рекао да ЕУ треба да научи лекцију из британског референдума.

- Наравно да сам био забринут због будућности ЕУ. Поштујем одлуку Британаца, све демократске одлуке треба да се поштују. Међутим, ЕУ треба научити ову лекцију: морамо стварати Европу за народ, не Европу за бирократе. То значи да треба наћи боља решења - додао је Хофер. Извор: Дневни аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА