Најновије

НЕ ЗНАЈУ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Ево како је Вашингтон открио да руски обавештајци раде више него икад

Према подацима најновијих сателитских снимака, Русија у последњој деценији активно шири делатност своје Спољнообавештајне службе, што указује на то да Москва повећава тајне операције по читавој Европи и САД, саопштили су амерички медији.

ГРУ - руска обавештајна служба (Фото: tvc.ru)

Сателитски подаци који су сакупљени у недавном извештају о руској глобалној обавештајној делатности показују да Москва има неколико нових зграда и објеката у обавештајном центру, познатом као СВР, саопштава Вашингтон фри бикон. Проширење, без заустављања, траје од 2007. године, а у овом периоду је и примећен велики раст активности руске обавештајне службе, сматрају експерти. На поменутим снимцима се могу видети најмање три нове зграде око комплекса, као и проширени паркинг, који се повећао четири пута. Стручњаци који прате активности Москве саопштили су часопису да се снимци поклапају са одређеним изјавама о порасту инфраструктуре руске обавештајне службе и представљају доказе да је Русија концентрисана на проширење броја тајних операција по читавом свету.
„То је доказ физичког ширења СВР у Русији, што не изненађује, јер земље читаве Европе и читавог света јављају о повећању активности руске спољнообавештајне службе у њиховим границама“, рекао је Зилберман, специјалиста за Русију у војном фонду „Центра за демократију“. Осим тога, Зилберман је подсетио на ’двојицу недавно протераних руских дипломата‘ који су, како наводи експерт, наводно исто радили за руске обавештајне службе. Како сматра Зилберман, обавештајна делатност је интензивирана у Британији, скандинавским земљама, Немачкој, Пољској и другим државама које су саопштиле о великом порасту руских операција. Према речима експерата, узимајући у обзир да „инфраструктура за повећање броја оваквих операција треба да буде негде постављена, тако да се на овим сликама може видети пораст операција руске обавештајне службе“, рекао је он. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА