Најновије

БРУТАЛАН ОДГОВОР КИНЕ НАТО САВЕЗУ: Звоне уши Столтенбергу, Змај са Истока поставио шефа Алијансе на место!

НАТО треба да ревидира своје понашање према украјинској кризи уместо произвољних клеветничких напад на Кину, изјавио је званични представник кинеског Министарства спољних послова Лин Ђијан.

- Међународна заједница има своје праведно мишљење о томе какву улогу у украјинској кризи игра НАТО, производ Хладног рата и највећа војна организација у свету. НАТО треба да ревидира своје активности уместо што произвољно клевета Кину - рекао је Лин поводом изјаве шефа НАТО да државе-чланице треба да натерају Кину да плати због војне помоћи коју наводно пружа Русији.

Кинески дипломата је подсетио да није Кина изазвала украјински сукоб и није његов део, већ да земља непрекидно улаже напоре у циљу мировних преговора.

- Саветујемо да одговарајуће стране престану да пребацују кривицу и одговорност, сеју раздор и да престану да доливају уље на ватру и изазивају блоковску конфронтацију већ да почну да траже политичко решење за кризу - закључио је он.

Подсетимо, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је данас за Би-Би-Си (BBC) да Кина, уколико не промени своје понашање, треба да сноси последице због подржавања Русије у рату у Украјини.
Крајем фебруара кинеско Министарство спољних послова објавило је документ од 12 тачака у којем детаљно износи свој став о решавању конфликта у Украјини, а као најважнија ставка наводи се моментални прекид борбених дејстава и прелазак на мировне преговоре.

У документу под називом „Став Кине о политичком решавању украјинске кризе“, који је објављен на веб страници Министарства, кинески спољнополитички ресор наводи да ће Кина наставити да игра конструктивну улогу у наставку мировних преговора.

ПОКОЉ ДУЖ ЦЕЛОГ ФРОНТА: Украјинци трпе велике губитке

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube