Најновије

ДОДИК: Ситуација у БиХ је катастрофална - односи Бањалуке и Сарајева можда на најгорем нивоу

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да председавајући Председништва БиХ Денис Бећировић износи лажи на рачун Републике Српске и да се са њим не може отворити никакав дијалог. Додик је истакао да су односи између Бањалуке и Сарајева можда на најгорем нивоу и да је мир једина вредност за коју се залаже.

Оценио је да је ситуација у БиХ катастрофална и истакао да нису тачне тврдње Бећировића да говори у име БиХ већ да је иза свега тога лаж, као што је лаж и све што каже.

„Он је тип који у себи има доста патолошког, не можете да отворите никакав дијалог, не можете ништа да учините. Он има неку своју причу, своју истину. Не треба заборавити да је писао да су Срби извршили неколико геноцида још и пре 100 година над Бошњацима, што никаква наука не може да верификује као научно доказане чињенице“, рекао је Додик.
Али, додао је, није само Бећировић проблем, већ и то што чини Златко Лагумџија и Елмедин Конаковић који препричава заједничке састанке.

„Тачно је да сам дошао и рекао - хоћемо људи да наставимо даље? Хоћемо, али прво морамо да завршимо оно што смо договорили. Јесмо се договорили да ћемо мењати Централну изборну комисију? Јесмо. Хоћемо ли ово урадити? Они ћуте. Хоћемо ли усвојити буџет који смо договорили? Хоћемо. Хајде онда ове две тачке и ЦИК и буџет да завршимо. А он из тога направи да нешто није дао“, појаснио је Додик.

Како је навео, договорено је да буде усвојен буџет, али да се не усваја јер не могу да се распореде средства од акциза која су на рачунима индиректних пореза.

„Наравно, прво ћемо то да поделимо, па да можемо усвојити буџет. Али ви то нећете, то је друга ствар. Онда не можемо ни буџет да усвојимо. Све је то повезано. А они упорно настоје нешто да криве“, рекао је председник Српске.
Додик је додао како види да је Конаковићу који има ударце јавности крив председик Србије Александар Вучић, па и он, зато што га повезују са неким стварима.

„Не знам да ли је то истина или није, то ће на крају неко показати. Желим да верујем да није повезан са тим кланом, али то није начин на који можеш да побегнеш од тога. Није теби ни Додик, ни Вучић, ни било ко други држао кишобран кад си то радио или ниси радио. Пусти нас на миру. Да би то избегли, они то пребацују на нас“, навео је Додик, преноси РТРС.

МИСИЈА СРБИЈЕ ПРИ УН АПЕЛУЈЕ НА КОСПОНЗОРЕ: Повуците текст резолуције о Сребреници

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА