Најновије

ПЕСКОВ ОГОЛИО ЗАПАД: Намерно подстичу ескалацију сукоба, јер су свесни потпуног колапса Украјине

Западне земље намерно подстичу ескалацију сукоба, јер схватају ризик од потпуног колапса Украјине током руске Специјалне војне операције, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Песков: И Макрон, и Камерон!

Песков: И Макрон, и Камерон!

Песков је рекао новинару Сверуске државне телевизијске и радиодифузне компаније (ВГТРК) Павелу Зарубину да су провокативне изјаве западних политичара "намерна ескалација тензија", преноси ТАСС.

"Европљани су шворц и виде да се ситуација убрзано мења у правцу колапса за Украјинце. Зато они преувеличају ову ситуацију. Наравно, то је праћено провокацијама од стране Европљана", рекао је Песков и поручио да је "ово кључни тренутак".

Он је подсетио на двосмислене изјаве које су западни политичари давали последњих месеци. Песков је указао да француски председник Емануел Макрон све чешће даје изјаве о потенцијалном размештању западних трупа у Украјини.

"Британски министар спољних послова Дејвид Камерон изјавио је да се званични Лондон не противи украјинским ударима на руску територију британским оружјем", подсетио је Песков.

Додао је да је Русија више пута истицала да је директна умешаност западних земаља у сукоб у Украјини опасна због неконтролисане ескалације сукоба.

Као одговор на агресивне потезе Запада, званична Москва ''почиње ракетне маневре за увежбавање могуће употребе нестратешког нуклеарног оружја'', наводи ТАСС.

Прочитајте ОВДЕ шта Ђилас каже о Српској напредној странци

Извор: ТАСС / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА