Најновије

ЗАХАРОВА УЗВРАЋА УДАРАЦ! Западна имовина би могла бити заплењена

Портпаролка руског Министарства спољних послова је истакла да Русија има "значајну" количину западних фондова и имовине под својом јурисдикцијом и да све то може бити предмет руске политике одмазде и узвратних акција.

Русија има "широк арсенал" политичких и економских контрамера да одговори на потенцијалну конфискацију њене суверене имовине, укључујући заплену западне имовине у Русији, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Лидери земаља Групе седам (Г7) сложили су се на прошлонедељном самиту у Апулији, у Италији, да искористе камату од замрзнуте руске имовине како би осигурали зајам од 50 милијарди долара за Кијев.

Захарова је истакла да Русија има "значајну" количину западних фондова и имовине под својом јурисдикцијом. 

"Све то може бити предмет руске политике одмазде и узвратних акција. Арсенал политичких и економских контрамера је широк", поручила је Захарова и додала да "Русија неће открити природу узвратних акција".

Земље Г7 су одобриле амерички план да Украјини обезбеде кредит од 50 милијарди долара за замрзнуту руску имовину, како би помогли Кијеву да купи оружје и обнови оштећену инфраструктуру.

Идеја је да се скоро 300 милијарди долара из руских суверених фондова замрзнутих на Западу након украјинског сукоба 2022. године искористи као основа за зајам. Земље Г7 би искористиле профит од имовине како би покриле камату на дуг.

Већина замрзнутих средстава налази се у ЕУ. Америчка министарка финансија Џенет Јелен изјавила је недавно да профит "зарађен од руске имовине износи око од три до пет милијарди долара годишње".

НЕМА ВИШЕ ПРЕГОВОРА УКРАЈИНЕ СА РУСИЈОМ! Кијев мора да призна пораз!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240627161619959ae96a