Најновије

КИЈЕВ ПОТВРЂУЈЕ НЕВИЂЕНЕ ПОРАЗЕ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Руси кренили дубоко напред (МАПА)

Украјински извори потврђују значајно напредовање руских трупа на више фронтова у источном делу Украјине. Према информацијама објављеним на ресурсима повезаним са ГУР-ом (Главна управа за обавештајне послове Украјине), руске снаге су оствариле успехе у неколико кључних области.

Напредовање у Красногоровки и околним селима

Руске оружане снаге су напредовале у правцу Красногоровке, Владимировке и заузеле села Стрелечја, Пилноје, Красное, Борисовку, Огурцово и Плетењевку. Овај напредак додатно осигурава контролу над стратешким позицијама у овом региону.

Притисак на Часовјарски правац

На правцу Часовјарског, руске снаге врше притисак на западну периферију Богдановке, укључујући област дача северно од микроокруга Канал, као и у правцу резервата Ступки-Голубовские-2 према Каналу Северски Доњец-Донбас. Овај притисак може значајно утицати на одбрамбене капацитете украјинских снага у овом подручју.

Акције у Ивановском

У Ивановском, руске трупе су напредовале дуж улица Заречнаја и Вороњешка, као и на територији Ивановске шуме, где су оствариле напредовање ширине до 3 км и дубине до 750 м. Овај напредак омогућава даљу контролу над важним деловима Ивановског.

Напредак у Красногоровки

У Красногоровки, Оружане снаге Русије су заузеле ватросталну постројење и напредовале на подручју ширине до 3,72 км и дубине до 1,15 км. Ово освајање стратегијских објеката може имати значајан утицај на будуће борбе у овом региону.

Закључак

Ова напредовања указују на континуирани притисак руских снага у кључним регионима источне Украјине, што може значајно утицати на динамику сукоба у наредним данима. Украјинске снаге се суочавају са изазовима у одржавању својих позиција док руска офанзива добија на замаху.

У Бундестагу предлажу да се руске ракете над Украјином обарају из земаља НАТО

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube