Најновије

Српска кућа у Подгорици: Извињење Србији и Српској због сенке издаје

Из "Српске куће" истичу да су поносни на јединство којим је српски народ, упркос спољним моћницима и унутрашњим плаћеницима, показао да нема те силе, претњи и уцена које га могу бацити на колена.

"Српска кућа" у Подгорици, кровна институција српске науке, културе, уметности и информисања, упутила је извињење грађанима и руководствима Републике Србије и Републике Српске због, како истиче, издајничке одлуке Црне Горе да гласа за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН.

"Дубоко се извињавамо што сенка издаје, без наше кривице, пада и на наше лице, али и са осећајем изузетног поноса делимо заједничку радост српског народа што су, упркос невиђеним притисцима и уценама, Србија и Република Српска, у УН оствариле величанствену моралну победу", саопштено је синоћ из "Српске куће".

Из "Српске куће" истичу да су поносни и на јединство којим је српски народ, упркос спољним моћницима и унутрашњим плаћеницима, показао да нема те силе, претњи и уцена које га могу бацити на колена, преноси Срна.

"Исход гласања недвосмислено је доказао да као народ нисмо сами и да широм света имамо бројне и моћне пријатеље, а да је наум историјских непријатеља српског народа и његових заједница још једном доживео пораз", наводи се у саопштењу.

Из "Српске куће" додају да ће усвојена резолуција на дужи рок додатно усложити односе у региону, али да ће бити спремни да свим средствима бране част и слободу српског народа, ма где био.

"У име оних из Црне Горе 'који не љубе ланце', изражавамо велику захвалност за вишемесечне огромне напоре које сте, појединачно и колективно, уложили да се очекивања предлагача, помагача и подржаваоца не остваре у мери коју су очекивали", наводе из "Српске куће".

У саопштењу се оцењује да ће величанствена слика тробојке, коју је усред сале Генералне скупштине УН развио председник Србије Александар Вучић, "остати заувек међу ововековним иконама целокупног српског народа".

За резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН јуче гласале су 84 државе, против је било 19 земаља, а 68 њих је било уздржано. 

ДОДИК: Резолуција показала да је Америка изгубила ауторитет, на сцену ступио мултиполарни свет

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА