Најновије

КАКВА ОФАНЗИВА! Руски дрон потпуно разбуцао украјинску операцију!

Украјинско оклопно возило је уништено у близини Часова Јара док је пешадија долазила на своје положаје, показују снимци који круже на друштвеним мрежама.

Појавили су се снимци дрона који показују уништавање украјинског оклопног транспортера док је транспортовао пешадијску јединицу на положаје у близини града Часов Јар у руској Доњецкој Народној Републици.

Возило, вероватно оклопно возило Козак-7 украјинског дизајна засновано на комерцијалној Форд Супер Дути шасији, снимљено је на снимку надзора дроном како се вози ван пута према шумовитој области.

Оклопни транспортер, који се види како испаљује постављени митраљез према невидљивој мети, изненада бива уништен снажном експлозијом.

Носач је очигледно погодио противтенковску мину, која је, судећи по јачини експлозије, била или појачана додатним експлозивом или је имала две муниције наслагане једна на другу.

Возило се на крају преврнуло и запалило.

Двоје чланова посаде је очигледно преживело експлозију, пожуривши да се сакрију у оближњем жбуњу након што су побегли из олупине.

Часов Јар, који је дуго служио као кључно логистичко чвориште и главно упориште украјинских снага у сукобу са Русијом, водио је активне борбе током протеклих неколико недеља.

Град, подељен на два неравна дела великим каналом, налази се неких 10 км западно од града Артјомовска познатог у Украјини као Бахмут, који је месецима био поприште интензивних борби пре него што су га руске снаге заузеле у мају 2023.

ЗЕЛЕНСКИ ЗАВОДИ ДИКТАТУРУ! Почела чистка украјинског парламента!

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА