Најновије

ФБИ ПЛАНИРАО ДА УБИЈЕ ТРАМПА! Драматичне тврдње конгресменке затресле нацију!

Наредба је, према судском поднеску, садржала изјаву у вези са "употребом смртоносне силе", у којој се наводи, на пример, да службеници Министарства правде могу користити смртоносну силу када је то неопходно", те да могу да понесу "стандардно оружје", "муницију", "лисице".

Aдминистрација америчког председника Џозефа Бајдена наводно је одобрила употребу смртоносне силе током рације ФБИ на имању бившег председника Доналда Трампа Мар-а-Лаго на Флориди, у августу 2022. године у оквиру истраге о поверљивим документима, откривају судски документи.

"Вау! Управо сам изашао са суђења Бајденовог лова на вештице на Менхетну. Приказани су ми извештаји да је покварено Министарство правосуђа Џоа Бајдена, у свом нелегалном и неуставном нападу на Мар-а-Лаго, овластио ФБИ да користи смртоносну силу", објавио је Трамп на мрежама.

Он је нагласио да се сада сигурно зна да је Бајден озбиљна претња демократији.

"Он је ментално неспособан да буде на функцији", додао је Трамп и подвукао да је време за активирање 25. амандмана (који прописује да потпредседник земље преузме председничку функцију место у случају да је шеф државе у немогућности да обавља своје дужности).

ФБИ је за "Фокс њуз" на ове оптужбе одговорио да су само следили "стандардни протокол".

"У овом налогу за претрес, као и у свим другим, постоји стандардна политика о ограничавању употребе смртоносне силе. Нико није наредио да се предузму додатни кораци и у овом поступку није било одступања од норме", саопштено је из ФБИ.

ФБИ је веровао да је њихов циљ приликом претреса Трамповог поседа Мар-а-Лаго био да заплени "поверљиве информације, информације са мрежног уређаја и податке Владе САД", наводи се.

Наредба је, према судском поднеску, садржала изјаву у вези са "употребом смртоносне силе", у којој се наводи, на пример, да службеници Министарства правде могу користити смртоносну силу када је то неопходно".

Према поднеску, агенти су планирали да понесу "стандардно оружје", "муницију", "лисице", али им је наложено да носе "неозначене поло мајице или мајице са крагном" и да "опрема буде скривена".

Трамп, који је провео још један дан у судници у Њујорку због кривичног суђења без преседана које је проистекло из истраге окружног тужиоца Менхетна Алвина Брега о његовом наводном фалсификовању пословних записа, реаговао је на открића у уторак поподне по америчком времену.

На друштвеној мрежи Икс реаговала је републиканска чланица америчког Представничког дома Конгреса Марџори Тејлор Грин.

"Министарство правде и ФБИ планирали су да убију Трампа и дали су зелено светло за то. Шта ће републиканци да ураде поводом тога?", питала се она.

Марџори је констатовала да је ово довољно за опозив ФБИ директора Криса Реја и америчког државног тужиоца Мерика Гарланда.

Tрампов блиски сарадник Роџер Стоун додао је да је ФБИ извршио рацију и у његовој кући 25. јануара 2019. године и приложио фотографије до зуба наоружаних агената.

ПАЛА КЛЕШЧЕЈЕВКА! После годину дана крвавих борби, насеље опет под руском контролом!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА