Најновије

УКРАЈИНКИ ВОЈНИК ОТКРИО ШТА СЕ ЗАПРАВО ДОГОДИЛО КОД ХАРКОВА: На први налет Русије све се распало, а ево и зашто!

Систем одбрамбених линија у пограничној области код Харкова био је неподесан за одбијање офанзиве, рекао је за РИА Новости заробљени граничар Андреј Шоланки.

- У Харковској области одбрана је на нивоу нуле, једноставно је нема, нема услова, уопште није било ватрених тачака, није било земуница, срели смо руске снаге без утвређња, а они су налетели у пуној снази - рекао је затвореник.
Према његовим речима, јединица у којој је служио стигла је на истурене положаје у близини границе пре нешто више од месец дана. Тамо су граничари морали буквално да "копају себи рупе" да се не би смрзли ноћу.

- Својим рукама, својом снагом, јер нам нису показали ни карту, водич нам је показао једном, и то је све: идите сами, научите на свој начин - рекао је заробљеник.

Он је додао да су сви радови на ископавању обављени по лошем времену, а неколико недеља су спавали у неприпремљеним земуницама поплављеним водом.
Прошле недеље група трупа „Север“ активно се кретала у дубину одбране Украјине у области Харков и већ је заутела 13 насеља: Борисовка, Бугроватка, Гатишче, Глубокое, Красное, Лукјанци, Мороховец, Огурцово, Олејниково, Плетневка, Пилнаја, Стрелечја и Старица.

Према речима шефа регионалне администрације Виталија Ганчева, руски борци контролишу запад и север Волчанска. Генералштаб Оружаних снага Украјине је заузврат признао да су украјинске јединице у овој области морале да пређу на „повољније позиције“, односно да се повуку.

Министарство одбране је у петак саопштило да су се 63 украјинска војника за недељу дана предала руским трупама, од којих 48 у зони одговорности групе снага Север.

ВЕЛИКИ ЧИШЋЕЊЕ УКРАЈИНСКИХ УПОРИШТА! Координисан напади руске војске уродили плодом (МАПА)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube