Најновије

Медведев: Фашизам поново оживео у Европи – искоренићемо га!

Русија спроводи специјалну војну операцију како би у потпуности искоренила фашизам који је поново „подигао главу“ у Европи, саопштио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Он је истакао да Русија никада неће заборавити цену коју је народ СССР платио за слободу и независност државе током Великог отаџбинског рата, његову огромну улогу у уништавању Хитлерове машинерије смрти.

Медведев је истовремено оптужио Европу да је „изневерила резултате Другог светског рата“.

„Учинићемо све да сачувамо нашу отаџбину од агресора-неонациста, осигурамо безбедност и добробит милиона њених грађана“, истакао је он и поручио да ће „непријатељи Русије бити поражени“.

Помоћник руског председника Николај Патрушев такође је оценио да је, на подстицај САД и Енглеске, нацизам поново оживео и да се поново користи против Русије.

„Денацификацију Европе, о којој су се лидери савезничких сила договорили на Конференцији на Јалти 1945. године, Запад још није завршио. Не штедећи речи у одбрану 'слободе и демократије', званични и лидери из сенке из САД и Велике Британије поново подржавају фашистичку и нацистичку идеологију у Европи“, рекао је Патрушев.

Русија данас обележава Дан сећања и туге – на данашњи дан пре 83 године нацистичка Немачка напала је Совјетски Савез.

Нацистичка Немачка је у зору 22. јуна 1941. године без објаве рата напала Совјетски Савез. Тешки крвави рат потрајао је 1.418 дана и ноћи и окончан је 9. маја 1945. године потпуним поразом земаља фашистичког блока. Укупни људски губици СССР током рата износили су 26, 6 милиона људи.

Од тога, око 8,7 милиона становника погинуло је на фронту, док је 7, 42 милиона људи страдало услед планског истребљења нациста на окупираним територијама, а више од 4,1 милиона грађана погинуло је услед сурових услова окупационог режима.

ДОДИК ПОРУЧИО МАРФИЈУ: Каубоју, док год ти будеш држао волан, јуримо у пропаст

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube