Најновије

ВУЧИЋ УПОЗОРАВА: Европа се припрема за улазак у "рат са Русијом" - Орбан има поверљиве НАТО информације!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је од мађарског премијера Виктора Орбана добио информације да су у току припреме за улазак Европе у рат у Украјини, као и да се плаши да је остало још веома мало времена да се рат заустави и да би у супротном могли да имамо већу трагедију него у Другом светском рату.
Александар Вучић

Александар Вучић

„То је Орбан изговорио данас, рекао да се у Бриселу у току припреме за улазак Европе у рат. Каже да Мађарска мора да ојача своје одбрамбене капацитете. Причао сам о томе са Виктором два пута. Он наравно има обавештајне податке из НАТО које ја немам”, рекао је Вучић за Прву.

Навео је да се плаши да је још мало времена остало да се рат у Украјини заустави. „Надам се да је то могуће, али плашим се да није. Моја процена је да ће ствари бити много теже и много горе и да може да се догоди да имамо већу трагедију него што смо имали у Другом светском рату. Волео бих да нисам у праву. Плашим се да се приближавамо великом светском сукобу”, рекао је Вучић.

Додаје да кад ратна машинерија крене да се загрева, онда више нема назад због војних лобија. „Тешко је то зауставити. Зато мислим да је крајње време да неко стварно покуша нешто, а не само да се пребацује кривица на другу страну. Ако се то не деси, плашим се да идемо у катастрофу”, навео је Вучић. Рекао је да се плаши да смо много далеко од било каквог договора, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ о (не)могућности преговора Москве и Кијева

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА