Најновије

Дачић о насиљу над српским младићима: Коме да се жалимо кад међународна заједница ћути

Министар унутрашњих послова је оценио да је реч о двоструким стандардима и да се приштинске власти понашају тако да не уважавају било какве договоре

Поводом привођења и малтретирања младића српске националности у Лепосавићу од стране тзв. Косовске полиције, министар унутрашњих послова Ивица Дачић је изјавио да међународна заједница о таквим догађајима ћути, а да Београд не добија званичне информације.

"Ми када желимо да сазнамо било шта што је везано за безбедност наших грађана унутар Србије, значи на Косову и Метохији, ми морамо да се ослањамо на наше изворе од стране наших грађана, никакве званичне информације немамо ни од кога ко се бави тим неким полицијским послом", рекао је Дачић за Танјуг.

Напоменуо је да полицијски посао пре свега покрива Еулекс, али да би требало да буде и Кфор.

"Ми заиста са великим негодовањем и запрепашћењем гледамо на то како се примењује насиље према грађанима Србије", рекао је министар полиције.

Подсетио је да је недавно на административном прелазу заустављена једна особа за коју је Управа криминалистичке полиције, односно службе за откривање ратних злочина, имала сумње да је учествовао у злочинима према српском народу на Косову и Метохији.

"Лице је албанске националности и то лице је задржано. Не знам да ли ће против њега бити поднета кривична пријава или не, али је тужилаштво утврдило да заиста има елемената за тако нешто. Па они су звали Уједињене нације због тога смо ми то урадили. А ми, значи, српска деца, коме ми да се жалимо и на који начин ми уопште можемо да реагујемо када међународна заједница ћути", навео је Дачић.

Оценио је да је реч о двоструким стандардима и о томе да је "њима све дозвољено", односно да се приштинске власти понашају тако да "једноставно уопште не уважавају било какве договоре.

РУСИ ЖЕСТОКО УПАДАЈУ! Пало још једно место, украјинске снаге претрпеле огромне губитке (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА