Најновије

СИТУАЦИЈА ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ! Свет чека одлуку Америке, ако пристану да подрже савезнике...

САД вероватно неће бити у стању да помогну Израелу у заштити своје територије у случају да јеврејска држава започне свеопшти рат са либанским покретом "Хезболах", сматра председник Здруженог комитета начелника штабова америчких оружаних снага, Чарлс Браун, јавља агенција Associated Press.

"Браун је изјавио да САД вероватно неће бити у стању да помогну Израелу у одбрани против ширег рата са 'Хезболахом'", наводи се у извештају.
Према подацима агенције, Браун је такође истакао да ће, у случају сукоба Израела и "Хезболаха", Иран пружити широку подршку либанском покрету, што ће изазвати шири конфликт који може угрозити америчке снаге у региону.

У последњих неколико дана, израелски званичници све чешће изјављују да је Израел близу доношења одлуке о даљим акцијама на либанском фронту због непрекидних напада либанског шиитског покрета "Хезболах". Министар спољних послова Израела, Исраел Кац, запретио је "Хезболаху" уништењем и озбиљном штетом за Либан у случају избијања пуномасовног рата. Израелска војска (ИДФ) је раније у јуну изјавила да је одобрила планове борбених операција за офанзиву у Либану.

Ситуација на израелско-либанској граници се заоштрила након почетка војних дејстава Израела у појасу Газе у октобру 2023. године. Израелска војска и борци либанског покрета "Хезболах" свакодневно размењују ватру на позиције дуж границе. Према подацима либанског Министарства спољних послова, око 100 хиљада људи је било приморано да напусти своје домове на југу Либана због израелских напада. Израелске власти су известиле да је око 80 хиљада становника севера Израела било у сличној ситуацији.

РУСКИ ВОЈНИЦИ НА ЛИНИЈИ РАЗДВАЈАЊА! Огласио се и Владимир Путин са...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА