Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ КРИМА: Амерички дронови над Црним морем су агресија

Члан комитета за безбедност и посланик Државне думе са Крима Михаил Шеремет изјавио је да присуство америчких извиђачких дронова у Црном мору представља агресијиу и реалну претњу на коју Русија мора да одговори.

Шеремет је упозорио и да ће било какво другачије понашање Москве њени противници схватити као слабост и да ће самим тим Америка само повећати притисак и своје војно присуство у стратешки важним регионима.

„Одговор Русије на америчку провокацију у Црном мору биће изнуђена мера пред агресијом и реалном претњом по животе и здравље грађана Русије. Сва међународна правила и закони које противник користи као параван одлазе у други план док опасност не прође и док се не смањи степен напетости“, рекао је он.

Подсетимо, Ммнистар одбране Русије Андреј Белоусов наложио је Генералштабу руске војске да предложи какве ће мере бити предузете на све чешће провокације америчких стратешких беспилотних летелица изнад Црног мора.

Према наводима руског Министарства одбране, интензитет летова америчких стратешких беспилотних летелица изнад Црног мора се у последње време драстично повећао, а америчке летелице врше извиђање и помажу при навођењу циљева високопрецизним наоружањем које су западне државе испоручиле украјинској војсци.

Истовремено, огласио се и Пентагон који је реаговао на ова упозорења саопштивши да ће амерички војни авиони и дронови наставити да лете изнад међународних вода Црног мора где је то дозвољено законом.

УКРАЈИНА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Зеленски припрема "план за окончање рата"

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube