Најновије

Леонид Савин: Аљбин Курти је производ британских специјалних служби

Избор Куртија за премијера такозваног Косова, тврди руски геополитичар, знак je да Запад жели да реализује пројекат "велике Албаније".

Прошле недеље читава Србија је прослављала 25. годишњицу операције руских падобранаца који су заузели аеродром "Слатина" у Приштини, док се у делу који није под контролом Београда о томе срамно ћутало, пише руски геополитичар Леонод Савин за сајт "Геополитика".

Овај догађај је, додаје Савин, био нашироко пропраћен и у руским медијима. Али, на такозваном Косову, помпезно је прослављен улазак НАТО снага. Узгред, ове снаге нису могле да спрече долазак руске оклопне колоне на аеродром.

Поводом окупације НАТО-а у Приштину је стигло и много страних гостију, међу којима и бивши британски премијер и ратни злочинац Тони Блер.

Бивши амерички председник Бил Клинтон је преко друштвених мрежа нагласио да су "пре 25 година САД предводиле НАТО савезнике у ваздушној кампањи, која је протерала српске снаге, окончала деценију репресије и бруталну кампању етничког чишћења."

То је, примећује Савин, бескрупулозна манипулација чињеницама. Српска репресија на КиМ се заправо никада није догодила. И, наравно, Клинтон није поменуо подршку америчких специјалних служби терористима из такозване Ослободилачке војске Косова.

Током говора на свечаној седници скупштине, председница Косова Вјоса Османи је рекла да НАТО трупе нису биле "само војници, већ и спасиоци".

Како је додала Османијева, "када су мировњаци крочили на тло крвавог, смрвљеног, уништеног Косова, сузе, крици и цвеће су се претворили у загрљаје који су поздрављали НАТО војнике, што је створило симфонију слободе".

Позитиван имиџ НАТО-а је сада потребан више него икада како би Запад одржао наратив о томе како Алијанса чува мир. Осим тога, ово је повод за још једну демонизацију Србије и Срба, коју Запад ради прилично педантно.

Индикативно је да је Османијева неколико дана раније отпутовала у САД да говори у УН и да је за то путовање користила српски пасош, на шта је скренуо пажњу председник Србије Александар Вучић. Такав чин само показује тотално лицемерје Запада.

Чак и УН доливају уље на ватру сепаратизма. На сајту Развојног програма УН (УНДП) такође се обележава 25 година њиховог рада на Косову. Не на Косову и Метохији, како је овај регион званично означен у Уставу Србије, већ управо на Косову.

ДОДИК: Лаж не може бити политика и због тога Америка губи моћ

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА