Најновије

ЂИЛАС ПИСАО ЕВРОПАРЛАМЕНТАРЦИМА: Подржали сте аутократу Вучића!

Посланици Европског парламента Едуард Кукан и Кнут Флекенштајн данас би требало да се састану са представницима странака власти и опозиције како би испратили примену договора који је закључен по завршетку међустраначког дијалога. На састанку неће присуствовати Странка слободе и правде, а њен лидер Драган Ђилас у разговору за Нова.рс објашњава да нису позвани због раније изнетог става - да разговор са европарламентарцима нема смисла.
Ђилас

Ђилас

Дијалог власти и опозиције окончан је у другој половини септембра, усвајањем споразума од 16 тачака. Покровитељи дијалога, Владимир Билчик, Тања Фајон, Кнут Флекенштајн и Едуард Кукан, након разговора су истакли да су задовољни постигнутим договором, међутим њихов оптимизам нису делили сви учесници преговора. Међу њима је и Странка слободе и правде, чији су представници пре окончања, напустили дијалог прогласивши га неуспешним.

То је један од разлога, због чега, према тврдњама Ђиласа, не присуствују данашњем састанку са Куканом и Флекенштајном.

“Нисмо позвани на састанак о спровођењу Споразума за који су све релевантне опозиционе странке, али и невладине организације које се баве изборима, рекле да не доприноси побољшању изборних услова. Странка слободе и правде је у званичном писму обавестила представника Европског парламента шта мислимо о свему што су урадили и колику штету су нанели демократији у Србији”, рекао је он.

У писму које је ССП упутио посредницима ЕП у међустраначком дијалогу, Тањи Фајон, Владимиру Билчику, Кнуту Флекенштајну и Едуарду Кукану, наводи се да су за неуспех дијалога криви управо представници Европског парламента, јер су, како се наводи, напустили европске вредности и стали на страну недемократског и ауторитарног режима Александра Вучића.

Из ССП су поручили да Нацрт документа о изборним условима, који су предложили људи из ЕП, одговара искључиво владајућим партијама, те да суштински није донео никакве промене.

“Узимајући у обзир ваш однос и начин на који се опходите према људима који се боре за идеју Србије у ЕУ и вашу недвосмислену и несумњиву подршку Вучићевом режиму, љубазно вас молимо да се суздржите од даљег слања било каквих докумената везаних за међустраначки дијалог који сте водили. На нашу отворену и искрено изражену спремност за сарадњу и повратак демократије у Србију, одговорили сте предлогом споразума који сте направили са представницима режима из редова СНС и СПС и који не садржи ништа друго до козметичке пормене. Тиме сте буквално ‘удари шамар’ свима нама који радимо 30 година како бисмо Србију увели у ЕУ и убедили наш народ да је Европска унија наш највећи пријатељ и ослонац, наш стуб и наша будућност”, наводи се у писму упућени посланицима ЕП, уз закључак да је свака даља дискусија на ову тему бесмислена.

Прочитајте ОВДЕ о Флекенштајновом раду за СНС у време ЕУ дијалога опозиције и власти

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА