Најновије

ИРАН УПОЗОРАВА ИЗРАЕЛ: Не предузимајте непромишљене потезе према Либану, бранићемо их

Иранска мисија при УН претходно је упозорила Израел да не почиње "војну агресију пуног обима" у Либану и рекла да ће то довести до "рата до уништења".

Иран је обећао да ће стати у одбрану Либана ако Израел предузме било какве "непромишљене" потезе против свог северног суседа, преносе ирански медији, док се сукоб дуж израелско-либанске границе наставља, изазивајући страх од рата пуних размера.

Портпарол иранског Министарства спољних послова Насер Канани истакао је да Техеран сматра подршку Либану каменом темељцем своје спољне политике и да "неће оклевати да брани народ Либана и његову безбедност када то буде потребно", преноси иранска агенција Ес-Ен-Ен.

"Ционистички режим мора да разуме последице било каквих непромишљених акција на Блиском истоку, посебно према Либану", рекао је Канани на конференцији за новинаре.

До Кананијевих коментара долази у тренутку када се појачава размена ватре између израелске војске и Хезболаха, који напада израелску територију откако је Тел Авив покренуо своју војну операцију против Хамаса у Појазу Газе.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху упозорио је прошлог месеца да се Израел спрема за "веома напету операцију" на граници са Либаном.

После Нетанјахуове изјаве, иранска мисија при УН упозорила је Израел да не почиње "војну агресију пуног обима" у Либану и рекла да ће то довести до "рата до уништења".

Прошле недеље, Хезболах је тврдио да је лансирао више од 200 ракета и дронова на израелске војне положаје као одговор на убиство високог команданта.

УН су саопштиле да су "дубоко забринуте" због појачаног интензитета размене ватре на израелско-либанској граници, што, како је наведено, "повећава ризик од рата пуних размера".

Заменик лидера Хезболаха, шеик Наим Касем, рекао је прошле недеље да је једини начин да се заустави ескалација на израелско-либанској граници да Тел Авив прекине своју операцију у Гази.

ЈЕЛ СЕ ТО МИЛО ВРАЋА НА ВЛАСТ? Брутална акција Владе Црне Горе која је оставила све без речи

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА