Најновије

ТАКТИКА УКРАЈИНСКИХ ГЕНЕРАЛА: Пошаљу куваре у самоубилачке мисије да би „чекирали задатак“

Посланик Врховне раде Украјине из фракције председничке партије Слуга народа Маријана Безугла оптужила је генерале Оружаних снага Украјине да шаљу војнике у самоубилачке мисије само да би доказали да су оне извршене.

Она је у интервјуу за „Тајмс“ изјавила да наређење да се успостави контрола над положајима могу да добију како војни кувари без одговарајуће војне припреме, тако и официри који имају административне функције.

„Генерали могу наредити војним чиновницима, куварима или другима без одговарајуће обуке да покушају врате положаје. Али они знају да то не могу да ураде и да ће погинути. Чине то само да би 'чекирали задатке'“, објаснила је Безугла.

Лист подсећа да су притужбе на тактику украјинских генерала учестале.

Према писању медија, украјински политички аналитичари сматрају да критика Безугле упућена украјинском војном руководству одражава расположење и у канцеларији украјинског председника, и у неким војним круговима.

Безугла је 28. јуна говорила о катастрофалној ситуацији са попуњавањем постојећих бригада украјинске војске и стварањем нових, што, према њеним речима, доводи до предаје положаја. Она се такође залагала за промене у врху Оружаних снага Украјине.

Опроштајна порука терористе Жујовића супрузи: Овај аутобус вози у рај

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА