Најновије

Зеленски урла на генерале, убеђен је да од њега крију шта се стварно дешава на фронту! Економист открива шок детаље из Кијева!

Украјински председник Владимир Зеленски виче, а често и урла, на генерале јер је убеђен да од њега крију кључне информације о стању на фронту, тврди британски Еконимист, позивајући се на неименованог званичника украјинске владе.

Извор листа је, говорећи под условом анонимности, сугерисао да је Зеленски "зна да му се не саопштава истина".
- Због тога виче на своје генерале - рекао је саговорник публикације.

Официр украјинских специјалних снага Денис Јарославски је у интервјуу за Тхе Ецономист изразио мишљење да се Зеленски, у информативном смислу,  "држи у топлој купки".

- Сматрамо да председник треба да буде укључен у ситуацију на терену, а не да имитира руског председника Владимира Путина, чији се рад  врти око папира које му његови помоћници доносе - истиче Јарославски.
Украјинска војска у Харкову је изненађена брзим напредовањем руских оружаних снага у области Харкова, примећује Економист. Према писању публикације, неки команданти Оружаних снага Украјине за крах на фронту криве кашњење западне помоћи Украјини, док други сматрају да је колапс изазвала неспособност командног ладра или чак издаја.

Осим тога, појавиле су се теорије завере да амерички и украјински политичари наводно „издају Харков" као део неког новог "ужасног мировног споразума", наводи публикација.

Подсетимо, Зеленски је 10. маја саопштио да је Русија покренула офанзиву у правцу Харкова, а Москва је наредних дана известило о преузимању контроле над неколико насеља у Харковској области и напредовању "у дубину одбране" Оружаних снага Украјине.

Генералштаб Оружаних снага Украјине признао је да су руске трупе имале „тактички успех" код Харкова. Зеленски је 13. маја признао да је у Харкову критично, али је навео и да је ситуација "генерално под контролом".

Руски председник Владимир Путин рекао је 17. маја да Русија тренутно не планира да заузме Харков. Према његовим речима, операција на граници Харковске области је потребна како би се створила тампон зона и заштитили руски региони од гранатирања.

ВУЧИЋ: Руси ће ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом - Србија ће бити коспонзор

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube