Најновије

Јовановић: „Шта год да се добије бојкотом, добије се више него учешћем у овој фарси, многе ствари су се погоршале“

Опозиција која сада излази на изборе иде под идентичним, чак и горим условима него у децембру и ово је „стављање печата на једну праксу која је недопустива“, став је председника Нове Демократске странке Србије Милоша Јовановића.

Јовановић је навео „како су се многе ствари погоршале и како се ништа није постигло од последњих избора у децембру, те да је изборна кампања сада никад краћа, да нема контроле над бирачким списком, као и да и даље има фантомских бирача“.

Он је истакао и да излазак на изборе „одговара само Вучићу и амбасадору САД-а у Србији Кристоферу Хилу који је рекао да треба изаћи на ове изборе“.

„Шта год да се добије бојкотом, добије се више него учешћем у овој фарси… У Београду не постоји промил шансе да се град добије. Ви сте то жртвовали зарад неке ‘пирове’ победе на некој градској општини“, рекао је Јовановић у “Утиску недеље”.

Лидер НДСС- је навео и како није хтео да подноси притужбе на поједине опозиционе листе које је било „законски немогуће прогласити“, како не би неко изјавио да наносе штету другој опозиционој организацији.

„На Врачару вам је листа одбијена са правом, па после опет проглашена, листи Сави Манојловића је недостајало 300 потписа и нисмо хтели ником да подносимо притужбе“, рекао је он.

Јовановић је подсетио да су коалиције „Србија против насиља“ и НАДА почетком априла изнеле три минимална услова која морају да се испуне да би се разговарало о изборима, а да ни та три услова нису испуњена.

„ПроГлас је јасно рекао да ако нема промена услова да немају права да позивају грађане да излазе на изборе. ‘ПроГлас’ који је позивао грађане да изађу на изборе (у децембру), сада то не ради“, рекао је лидер НДСС-а.

Свет је ово чекао! Ударне вести из Словачке о Фицу!

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА