Најновије

ПИКСИ ОТПИСАО ДЕВЕТОРИЦУ ФУДБАЛЕРА! Два велика изненађења - ишли у Катар, не иду у Немачку!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси објавио је данас коначан списак играча на које рачуна за Европско првенство у Немачкој и многе је изненадио својим избором. Само десет дана пошто је објавио шири списак од 35 фудбалера који су у конкуренцији за ЕУРО2024, Пикси је лако пресекао на коју деветорицу не рачуна и "узбуркао страсти".

У последњем интервјуу пред финални списак, Пикси је нагласио да ће без обзира на имена многи навијачи причати да је "свакако изненадио", али за неке ствари су сигурно потребна разјашњења. Пикси је одлучио да на турнир води чак тројицу фудбалера из Суперлиге, коју је неретко критиковао због мањка квалитета, док се истовремено захвалио двојици играча "средњих година" која су била на готово сваком списку од његовог доласка на кормило репрезентације 2021.

Тако на списку нема Немање Радоњића из Мајорке, који је до сада уписао чак 44 наступа за државни тим, а који је био део тима и на Мундијалима у Русији и у Катару. Разлог због ког је "прецртан" је вероватно мала минутажа, а након ове информације чак је Радоњић одлучио да више не игра за "орлове" док је Пикси селектор.

Највеће изненађење селектора је изостављање Страхиње Ераковића из Зенита, пошто је у многим пројекцијама био виђен чак и као стартер репрезентације. Иза њега је шампионска сезона у Русији, а био је редован на претходном окупљању "орлова" када је играо у обе пријатељске утакмице - и против Русије и Кипра. До сада је наступио осам пута за Србију, али предност ће сада имати Павловић, Миленковић, Вељковић, Бабић, Спајић и Стојић.

Уз њега, од одбрамбених играча отписан је и млади Јан-Карло Симић (Милан), односно "вишак" међу голманима био је Александар Јовановић из Партизана. У везном реду "отпао" је Саша Здјелар (ЦСКА), као и играчи из Суперлиге. Прекобројни су Александар Ћирковић (ТСЦ), Матија Глушчевић (Раднички 1923) и Самед Баждар (Партизан), који су додуше вероватно и позвани само како би им селектор показао да рачуна на њих. Исто се односи и на младог нападача Војводине Михаила Ивановића који је био на ширем списку, односно боље речено међу претпозивцима.

Већ данас група од 16 репрезентативаца ће почети припреме у Старој Пазови и имаће тренинг од 17 часова, а остали играчи ће се придружити до 2. јуна. Фудбалери потом одлазе у Беч где ће 4. јуна играти против Аустрије, а онда ће 8. јуна на мегдан Шведској. Враћају се у Београд после меча и у Немачку одлазе 11. јуна и биће смештени у Аугзбургу.

У групној фази Европског првенства, Србија игра 16. јуна против Енглеске, 20. јуна против Словеније и 25. јуна против Данске.

Прекретница на фронту! Велика победа на помолу, огласила се Русија: Овај град ће ускоро бити ослобођен!

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА